Fill out my online form.

4×4 Mercedes Sprinter ingericht voor de Belgische School voor Boomverzorging en Boombeheer (BSBB)

Het lesgeven speelt zich niet af in de 4x4 Mercedes Sprinter, maar voornamelijk in de bomen. Hiervoor moest de inrichting dus voorzien zijn van voldoende opbergmogelijkheden voor al het lesmateriaal van een 15 tal personen.

Ook in het verleden hebben we al enkele voertuigen mogen inrichten voor de BSBB.

De accu’s worden opgeladen in het voertuig zelf.

Om de bestelwagen van de nodige elektrische voeding te voorzien hebben we een 2de accu geplaatst en een omvormer. Op de accu is er ook een battery guard gekoppeld zodanig dat deze nooit volledig leeg getrokken kan worden om zo beschadiging van de accu te voorkomen. De batterij wordt opgeladen als de motor draait maar als het voertuig via de wall stroom of buitenpries gekoppeld is aan 230V. De elektrische voeding heeft nog een andere belangrijke taak en dat is zorgen dat er steeds warme koffie is, en warm water voor de maaltijden klaar te maken. ☕🍵👍.

Safety first

Een echte professional moet op alles voorbereid zijn. Als je met gereedschap werkt, moet je uiteraard altijd voorzichtig zijn. Zeker als het met scherpe materialen is zoals een boomzaag of een hakselaar. Een medische opleiding is ook inbegrepen in het studiepakket en met 3 EHBO L-BOXXen is er steeds voldoende medische materiaal aanwezig. 🚑

De onderste schuiflade Jumbo-Unit is afgewerkt met een houten werkblad. Hierdoor kan deze als een soort tafeltje/bureel dienen, met onderin toch nog voldoende opbergruimte. Het werkblad zelf is uitneembaar en wordt ook gebruikt als whiteboard om iets op uit te leggen.

Waarom zouden we veranderen van iets waar we zeer tevreden van zijn? We kennen de kwaliteit en de service van Sortimo en dat is voor ons zeer belangrijk. Ook naar de studenten toe is dit een goed voorbeeld. Met goedkope materialen kan je achteraf nog duurder uitkomen. Met een goedkope hakselaar die halfweg de dag al overbelast is, kunnen we niets met aanvangen. En dat geldt uiteraard ook voor de uitrusting van de bestelwagen, als de elektrische voeding stuk gaat, kunnen wij ons werk niet meer doen.

Kim Jacobs Belgische School voor Boomverzorging en Boombeheer (BSBB)

Hieronder vindt u nog enkele foto’s

Jumbo-Unit Lade afgewerkt met een houten werkblad.
Onder het werkblad is er nog voldoende opbergruimte
Aan de bevestigingspunten kan allerlei klein materiaal veilig worden bevestigd.
De 2de accu met battery guard en omvormer
De opklapbare bankschroef is ideaal om zagen te klemmen bij het slijpen.
De Mercedes Sprinter 4×4 in de bossen.
Hoogtevrees mag je alvast niet hebben, deze boom is een 27 meter hoog.

Commentaar schrijven

Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.

* gemarkeerde velden zijn verplicht.

Vul a.u.b. het verplichte veld in.

0 commentaren

  • Er zijn nog geen commentaren, u kunt de spits afbijten!
    Wij zijn blij met uw feedback op dit artikel.