Fill out my online form.

Praktische transportoplossingen voor ladders: Zo makkelijk is het!

Als u een ladder nodig hebt voor werkzaamheden op de bouwplaats of voor servicewerkzaamheden, heeft u vaak het probleem dat deze omvangrijk is en soms moeilijk op of in het voertuig op te bergen. Ontdek hier welke veilige, ergonomische en praktische transportoplossingen voor ladders Sortimo biedt.

Als u een vakman of servicemonteur bent, hebt u zich mogelijk de volgende vragen gesteld: Hoe kan ik meer opslagruimte op of in mijn bestelwagen creëren? Hoe kan ik de beschikbare ruimte in mijn voertuig ten minste optimaal benutten om ladders daar veilig op te bergen en te vervoeren? of Hoe kan dit zo ergonomisch mogelijk worden gedaan zonder voortdurend mijn rug te belasten? De antwoorden worden snel gegeven: Sortimo biedt uitgebreide transportoplossingen voor ladders – en ze passen perfect.

TopSystem, ladderklem, ladderlift achteraan of opzij

Het creëren van oplossingen voor geoptimaliseerde workflows en het veilig en snel opbergen en transporteren van werkmaterialen is de kerncompetentie van Sortimo. Sortimo heeft altijd de juiste antwoorden op vragen over de optimale transportoplossingen voor ladders en hun veilige transport op en in het voertuig: De zijlift van de ladder (laadbaar tot 35 kg) ondersteunt u als het gaat om ergonomie en met weinig inspanning op het dak tillen van de ladder.

De ladder achter lift is ontworpen voor ladders met een gewicht tot 51 kg, en de ladderhouder helpt ladders met een gewicht tot 18 kg in het interieur van de bestelwagen – op het plafond van de auto – op een ruimtebesparende manier op te bergen.

En: Het past in elk bedrijfsmodel. Voor degenen die een pragmatische aanpak willen, is de ladderklem een kosteneffectieve hulp die de werkstappen vereenvoudigt en veilig transport van ladders mogelijk maakt

Welk transportsysteem is vereist?

Krijg een snel overzicht van de vele mogelijkheden die wij u bieden.

Toepassingsvoorbeeld Ladderlift zijkant
Koop nu!
Ladderlift achterzijde
Informeer nu!
Interieur Ladderlift
Koop nu!
Ladderklem
Koop nu!

Dakopslag


Opbergruimte in
het interieurLading (kg)

tot 51

tot 40

tot 35

tot 18


Ladderlengte (m)

tot 4,5

tot 1,8Alle lengtes, alleen
afhankelijk van de
lengte van de auto


Zijdelings laden en
lossen mogelijk?Laden en lossen mogelijk
via de achterkant?


De basis: De dakdrager van het TopSystem

De basis voor transport op het dak van het voertuig is het TopSystem, dat extra laadruimte creëert en is ontworpen voor grote en soms zeer lange objecten of werkmaterialen – zoals ladders – om ze veilig en ruimtebesparend te vervoeren. Het geïntegreerde ProSafe-systeem voor het vastzetten van lading is handig in het gebruik en helpt u de lading snel vast te zetten en veilig te transporteren.

Oplossing 1: Ladderklem

U kunt uw ladders op de TopSystem dakdrager bevestigen met een handig accessoire: De ladderklem. Natuurlijk moet je nog een ladder beklimmen om de klem op het dak van de bestelwagen te kunnen gebruiken. Eenmaal op het dak van de bestelwagen is hij zeer gebruiksvriendelijk en kan hij universeel op het TopSystem worden geplaatst. Met slechts één hand kunnen maximaal vier geneste ladders met de ladderklem op het TopSystem worden vastgezet en losgezet. Een slot beschermt de ladders ook tegen diefstal.

De voordelen:

 • éénhandige bediening
 • snelle vergrendeling van de ladder
 • universeel toepasbaar
 • afsluitbaar

Als u de ladders iets comfortabeler op het dak wilt tillen, bieden wij u ergonomische oplossingen met onze verschillende hefsystemen om ladders met steun te laden en te lossen.

Oplossing 2: Ladderlift zijkant

Hecht u belang aan rugvriendelijk en ergonomisch werken? Dan is de ladder zijlift precies wat je nodig hebt! Als optioneel accessoire bij het TopSystem kunt u de lift gebruiken, die aan beide zijden kan worden gemonteerd, om ladders op de dakdrager te laden of te lossen. Naast het ergonomische rijgedrag is dit vooral praktisch in binnenstedelijke gebieden, omdat de ladders zijwaarts en dus van de stoeprand kunnen worden opgetild en neergelaten wanneer ze aan de kant van de weg zijn geparkeerd. Dit betekent dat u geen ruimteproblemen hebt met voertuigen die achter u zijn geparkeerd en veilig kunt laden en lossen.

De voordelen:

 • ontworpen voor voertuigen tot een hoogte van twee meter
 • weerbestendig en zeer duurzaam dankzij hoogwaardige materialen
 • zijdelings laden en lossen van de ladder
 • geschikt voor gebruik in de stad omdat er achter het voertuig geen ruimte nodig is voor het lossen
 • ontworpen voor alle gemeenschappelijke 1, 2 en 3 voudige ladders
 • maximale ladderlengte tot 1.5 maal de lengte van de TopSystem-dwarsbalkafstand (1380 tot 3000 millimeter)
 • Laadbaar tot 35 kg
 • voorzien van rubber in het contactgebied, waardoor het materiaal wordt beschermd

Video’s De zijwaartse hefbeweging van de ladder is in werking

Oplossing 3: Ladderlift achter

Ergonomisch werken ondanks zwaar werkmateriaal hoeft geen zware karwei te zijn – de ladder achterlift bewijst dit. Hij is geschikt voor ladders met een gewicht tot 51 kg en ondersteunt u bij het omhoog brengen van de ladder op het dak vanaf de achterkant van het voertuig, waar deze goed kan worden vastgezet en vervoerd.

De voordelen:

 • Verkrijgbaar in lengtes van 2500 en 3000 millimeter
 • kan worden geladen met maximaal 51 kilogram
 • aangenaam gemakkelijk tillen van de ladder op het dak dankzij de drukcilinder
 • de lading wordt comfortabel en ergonomisch vastgezet wanneer de ladder omlaag wordt gebracht

Oplossing 4: Ladderlift

De transportoplossing voor kortere ladders in het laadcompartiment: De ladderlift. Met de ladderlift maakt u optimaal gebruik van de beschikbare ruimte in uw bestelwagen: De ladder is handig bevestigd en onder het voertuigplafond getransporteerd.

De voordelen:

 • Ruimtebesparende en handige installatie onder het voertuigplafond in het “voertuigdak”.
 • ontworpen voor dubbele aluminium ladders tot 1.8 meter lang en met een gewicht tot 18 kg
 • past in elk bedrijfsmodel

Neem contact met ons op: Persoonlijk advies voor uw vragen

Heeft u nog vragen over de TopSystem dakdrager of de voorgestelde laddertransportoplossingen en wilt u rechtstreeks contact met ons opnemen? Ons Sortimo-team helpt u graag in onze vestigingen en stations. Het Sortimo Customer Service Center helpt u ook graag verder. U kunt alle contacten vinden op: mySortimo.be/contact
als u vragen of suggesties hebt over onze blogpost, stuur ons dan een berichtje – we horen graag van u. Je bent ook zeer welkom om deze post aan te bevelen en te delen!

Commentaar schrijven

Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.

* gemarkeerde velden zijn verplicht.

Vul a.u.b. het verplichte veld in.

0 commentaren

 • Er zijn nog geen commentaren, u kunt de spits afbijten!
  Wij zijn blij met uw feedback op dit artikel.