text.skipToContent text.skipToNavigation

Maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Sortimo

Header_CSR-1050x510.jpg
Sortimo neemt zijn verantwoordelijkheid!
Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel en is voor ons vanzelfsprekend
zitat_anf-zeichen
Wij blijven trouw aan onze missie om producten te maken die het mobiele werken (roaming, point-to-point) van onze klanten vergemakkelijken en optimaliseren. Wij voelen ons tegelijkertijd verplicht om dit op een manier te doen waarbij de hulpbronnen van de aarde niet uitgeput raken. Deze verplichting bevestigt onze verantwoordelijkheid voor onze gehele waardeketen die verder gaat dan onze locaties en tevens door de levenscyclus van onze producten loopt.
zitat_ausf-zeichen
Reinhold Braun, bedrijfsleider Sortimo International GmbH
Plattform_ClimaProtect-695x510.jpg
Waardeketen
Zusmarshausen: Enige productielocatie met ambitieuze doelen voor een CO2-neutrale productie!

Maatschappelijke verantwoordelijkheid: wij stimuleren de regionale economie doordat wij uitsluitend op één locatie produceren en trouw blijven aan onze regionale leveranciers.

Bedrijfsmanagement: het doel is ambitieus – wij slaan de weg in van een klimaatneutrale, CO2-neutrale productie op de locatie Zusmarshausen om zo een CO2-neutraal product- en dienstenaanbod te ontwikkelen. Deze doelstelling willen wij op basis van vier pijlers realiseren: koolstofarm productdesign, energie-efficiëntie, hernieuwbare stroom en koolstofreductie. Voor ons is al jaren vanzelfsprekend dat alle Code of Conduct-relevante onderwerpen bij de keuze van leveranciers en onderaannemers alsook de richtlijnen voor een duurzame inkoop met betrekking tot arbeids- en mensenrechten alsook corruptiebestrijding strikt worden nageleefd.

Duurzaamheid: Sortimo produceert uitsluitend in Zusmarshausen waardoor de gehele waardeketen ressource-efficiënt kan worden gerealiseerd. Lange leverings- en productieketens worden zo voorkomen en er worden duurzame materialen gebruikt om de CO2-emissies zo laag mogelijk te houden. De bedrijfspanden van Sortimo zijn aan de natuurlijke omgeving aangepast en voorzien van fotovoltaïsche installaties, zodat een deel van de productie al op zonne-energie draait. Met het Sortimo Innovationspark Zusmarshausen werd een eerste succes op weg naar een CO2-neutrale productie gerealiseerd. Want door het laadpark is een sectorkoppeling voor een gezamenlijk energiebeheer mogelijk en kan op lange termijn "blauwe stroom van Sortimo" worden geproduceerd en opgeslagen.

Sortimo Innovationspark Zusmarshausen

Meer informatie
Stappenplan naar CO2-neutraliteit

Meer informatie
Code of Conduct

Code of Conduct
Producten en diensten
Een verantwoordelijke ontwikkeling voor een duurzame bedrijfsmanagement van onze klanten!

Sociale verantwoordelijkheid: veiligheid is een essentieel aspect dat een grote invloed heeft op onze productontwikkeling. Want met ons aanbod kunnen wij de bescherming van mensenlevens in hoge mate beïnvloeden. Daarom zijn de voertuiginrichtingen van Sortimo volgens het hoogste veiligheidsniveau ontwikkeld: crashtests onder praktijkvoorwaarden, ofwel Sortimo-producten garanderen ook bij een volle belading een maximale bescherming. Daarnaast hechten wij bij het productontwerp aan ergonomie voor een duurzame gezondheid van onze klanten en ter voorkoming van arbeidsongevallen.

Bedrijfsmanagement: de producten en diensten van Sortimo bieden de klant een betere organisatiegraad, een digitaal en te allen tijde begrijpelijk besteloverzicht en een compleet pakket aan oplossingen voor mobiel werken, bestaande uit organisatiehulpmiddelen, een digitale inventarisatie en marketinginstrumenten die uiteindelijk tot een betere productiviteit en rendabiliteit leiden.

Duurzaamheid: Sortimo-producten en diensten leiden automatisch tot een vermindering van onnodige materialen in de laadruimte en bieden een ideaal overzicht over de werkmiddelen. Zodoende wordt op gewicht en afstanden bespaard waardoor onze klanten zonder moeite hun CO2-voetafdruk kunnen verlagen. Bovendien is Sortimo een competente adviseur op het gebied van elektromobiliteit voor dienstverlenende en ambachtelijke bedrijven en stimuleert de verandering met zijn expertise op actieve wijze.

Binnen de productontwikkeling sluiten de volgende aspecten op elkaar aan:

 

> kwaliteit voor een maximale duurzaamheid 

> overdracht naar een second-life-cycle

> veiligheid voor uw leven en dat van alle verkeersdeelnemers

> ergonomie voor een gezonde werkomgeving

> functionaliteit voor efficiënt werken

 

Voor een extra portie:

 

> rendabiliteit

> veiligheid

> milieubescherming

Sortimo staat u bij de overstap naar elektromobiliteit met advies terzijde. Op dit gebied hebben wij een unieke competentie ontwikkeld en geven u advies op het gebied van:

 

> de optimalisering van het gebruik van de laadruimte

> verlaging van het gewicht door werkplekorganisatie

> de overstap naar elektromobiliteit

 

Wij helpen u om uw Total Cost of Mobility reduceren, uw productiviteit verhogen en hiermee uw CO2-uitstoot te minimaliseren.

Alleen zo kunnen wij samen met succes de toekomst tegemoet gaan!

Wij geven u graag advies!

Onze standaard portfolio bevat een groot aantal gerecyclede en duurzaam geproduceerde materialen. 

Indien gewenst kunnen wij bij de materiaalkeuze kiezen voor

 

> 100 % gerecyclede materialen <.

 

Zoals bij het KEP-rek, ons eerste CO2-neutrale product.