Fill out my online form.

De nieuwe VW Caddy – hoe haalt u er het maximale laadvermogen uit?

Volkswagen Commercial Vehicles introduceerde eind vorig jaar de nieuwe Caddy (Maxi). Wij namen hem onder de loep en laten u in dit artikel zien waarom de nieuwe Caddy het ideale voertuig is voor de professional.

“Klaar voor alles wat komt!” Dat is de belofte die Volkswagen Commercial Vehicles doet aan iedereen die kiest voor de 5e generatie Caddy. Toegegeven, de nieuwe Caddy laat nauwelijks iets te wensen over en het lijkt wel alsof VW hier voor elke behoefte het juiste model in zijn portfolio heeft: Caddy Life als gezinswagen, Caddy California voor alle vrijheidsliefhebbers, Caddy MOVE voor de jonge, hippe stadsgeneratie of tenslotte de Caddy Cargo voor professioneel gebruik.

Talrijke technische voorzieningen zoals een inductief laadstation voor mobiele telefoons, keyless entry, de elektrische sluithulp voor de zijdeuren en innovatieve rijassistentiesystemen zorgen voor nog meer comfort en een dynamische rijervaring.

Wat ons echter in de eerste plaats interesseert, is welke mogelijkheden de Caddy Cargo professionals biedt en of hij daadwerkelijk klaar is voor de dagelijkse eisen van het beroepsleven.

De nieuwe Caddy Cargo voor handel en service

Het is duidelijk dat we hier te maken hebben met een compacte bestelwagen die niet in de buurt komt van de Crafter, maar met een intelligente opzet wel materiaal kan opbergen dat anders ook een rommelige T6 zou vullen. Bovendien heeft Volkswagen Commercial Vehicles de nieuwe Caddy gebouwd op het “Modular Transverse Matrix (MQB)” platform, zodat hij automatisch groter is dan het vorige model en in de laadruimte plaats biedt aan maar liefst twee europallets – uiteraard zonder inrichting. De Caddy beschikt dus over een volwaardig laadvolume van 3,1 m³, tegenover 3,7 m³ in de Caddy Maxi.

Dit betekent dat de professional de beschikking heeft over een extra grote laadruimte (1.797 mm laadruimte lengte in de Caddy en 2.150 mm in de Caddy Maxi), die optimaal ingericht kan worden in combinatie met de Sortimo bedrijfswageninrichtingen, zodat het laadvolume volledig benut en professioneel beveiligd kan worden met praktische dubbele bodem oplossingen of heavy-duty rekken.

Om u een preciezer idee te geven van de capaciteit van de laadruimte, hebben wij de nieuwe Caddy (korte wielbasis) uitgerust met een dubbele bodem oplossing en SR5 inrichting als voorbeeld voor de elektrotechnische industrie. We willen de overeenkomsten hier niet verbergen – de 5e generatie Caddy in combinatie met de 5e generatie bedrijfswageninrichting, SR5 – Het is een match! 😊

Maar laten we het stap voor stap nemen:

In onze voorbeeld uitbreiding, hebben we “gedownsized”. Dat betekent dat we een bedrijfswageninrichting hebben geïntegreerd die ongeveer het volume aan vervoerde goederen kan opbergen waarvoor anders de volgende grotere voertuigcategorie zou moeten worden gekozen. Waarom? Het is duidelijk dat een kleinere bestelwagen goedkoper is in aanschaf en wendbaarder in het wegverkeer. Het is veel gemakkelijker om door de ondergrondse ingangen van parkeergarages in stadscentra of parkeersituaties te komen dan met grotere bestelwagens.

De Caddy Cargo is uitgerust met voorzieningen op verschillende niveaus. Onderaan beginnen de grootvolume schuiflades, de Jumbo-Unit. Voor compacte bestelwagens zoals de Caddy Cargo is de Jumbo-Unit een geschikt middel om de laadruimte optimaal te benutten. Deze wordt in onze Caddy zowel in de lengte- als in de dwarsrichting van het voertuig geïnstalleerd als een oplossing onder de vloer en biedt zo opbergmogelijkheden tot in de laatste hoek van het voertuig.

Het laden en lossen van zware apparaten of machines tot 100 kg is dankzij de brede uitbouw bijzonder ergonomisch en gemakkelijk voor de rug, uw lading wordt ruimtebesparend veilig opgeborgen en het laden kan via de achter- en/of zijdeuren gebeuren.

VW Caddy met bedrijswageninrichtung SR5 en schuiflade met grootvolume schuiflades Jumbo-Unit

Bij de Jumbo-Units is de Caddy Cargo uitgerust met de SoboPro laadvloer, die met het ProSafe systeem een professioneel ladingzekeringspakket biedt dankzij geïntegreerde vloer bevestigingspunten. Zo kunnen grotere voorwerpen of machines die niet in de bedrijfswageninrichting kunnen worden ondergebracht, flexibel en eenvoudig aan de vloer worden vastgespannen. Tussen de voertuigrekken is nog ruimte voor een europallet.

De SoboPro is gemakkelijk schoon te maken, antislip als het nat is en draagt, samen met de SowaFlex wandbekleding, ook bij aan het waardebehoud van het voertuig.

Overdekt door de SoboPro vloer worden de Jumbo-Units hier slim gecombineerd met de SR5, waarbij de bedrijfswageninrichting ook helpt om de laadruimte van de Caddy Cargo optimaal te benutten en de dagelijkse werkroutine te structureren.

De goed zichtbare schappen en laden bieden optimaal overzicht en organisatiemogelijkheden en geven u snel toegang tot het gereedschap, de werkuitrusting en de verbruiksmaterialen die u bij u heeft. Dit bespaart u lange zoektijden en maakt u veel efficiënter en productiever in uw dagelijkse werk.

De scharnierende deuren van de Caddy onttrekken het zicht van de kostbare gereedschappen en machines in de laadruimte en zijn daarmee een effectieve bescherming tegen dieven.

Sortimo oplossingen voor uw VW Caddy

De zojuist beschreven uitbreiding van de Caddy Cargo is slechts één voorbeeld. Natuurlijk biedt Sortimo u op maat gemaakte Globelyst4 en SR5 oplossingen voor de Caddy of Caddy Maxi, afhankelijk van uw behoeftes en branche.

Onze medewerkers creëren graag een compleet laadruimteconcept voor uw nieuwe Caddy: beginnend bij de vloer- en wandbekleding, de bedrijfswageninrichting tot aan de dakdrager.

Bovendien kunt u uw voertuig individueel aanvullen met verdere, branchespecifieke accessoires. Bijvoorbeeld met de AutoAssistent als mobiel kantoor.

De praktische organizer op de passagiersstoel bergt folders, brochures of drankflessen op in het open opbergvak en fungeert tevens als bureaublad om kleine documenten direct in de auto te kunnen invullen.

De AutoAssistant wordt snel en veilig in uw Caddy bevestigd via de driepuntsveiligheidsgordel en is ook compatibel met de nieuwe ProClick productlijn.

Vanaf juni zullen de nieuwe Caddy en de Caddy Maxi ook beschikbaar zijn in de mySortimo configuration, zodat u uw eigen SR5 bedrijfswageninrichting eenvoudig zelf online kunt samenstellen, direct kunt bestellen en kunt laten installeren bij een Sortimo vestiging of station bij u in de buurt.

Onze conclusie

De nieuwe VW Caddy bewijst een echt ruimtewonder te zijn in het segment van de compacte bedrijfswagens. Zijn compacte buitenafmetingen, die hem wendbaar, klein en gestroomlijnd maken, maken hem meer een auto dan een bestelwagen en maken hem ideaal als wendbaar stadsvoertuig. Tegelijkertijd biedt de laadruimte, inclusief de intelligente voertuiguitrusting, voldoende ruimte voor alledaagse materialen.

In vergelijking met een grote bedrijfswagen zoals de VW Crafter, zal de Caddy minder problemen hebben om een parkeerplaats te vinden in stedelijke gebieden en ook de toegang tot ondergrondse garages zou geen probleem mogen zijn. Toch is alles wat belangrijk is aan boord.

Commentaar schrijven

Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.

* gemarkeerde velden zijn verplicht.

Vul a.u.b. het verplichte veld in.

0 commentaren

  • Er zijn nog geen commentaren, u kunt de spits afbijten!
    Wij zijn blij met uw feedback op dit artikel.