Fill out my online form.

ProClick getest in de praktijk: één product, veelzijdige toepassingen

ProClick op de proef gesteld: hoe gebruiken twee Professionals het ProClick-systeem in hun dagelijkse werk? Wat vinden ze leuk en waar zien ze mogelijkheden om te verbereren? Het oordeel van IT-beheerder Marc L. en elektrotechnisch ingenieur Bernhard S. lees je in de huidige blogpost.

Waar moet je alles plaatsen?

Welke vakman kent de situatie niet: als hij op de bouwplaats aankomt, worden de benodigde gereedschappen en werkmaterialen snel genomen. Maar waar moet je alle materialen neerzetten? Naast dozen en koffers gebruiken velen graag hun broekzakken voor de laatste paar meter naar de site – tot grote ergernis van hun wasmachines. De reden: het is niet ongebruikelijk dat mensen vergeten hun zakken te legen voor het wassen – en schroevendraaiers, meterstokken of pennen krijgen dan een “sprankelend schone” wasbeurt. Dit hoeft niet het geval te zijn! 

Met het ProClick-systeem biedt Sortimo een handige en ergonomische opbergmogelijkheid voor gereedschappen en andere materialen.  

De ProClick-gereedschapstassen hebben een interface met een verscheidenheid aan andere Sortimo-producten – van de Sortimo bedrijfswageninrichtingen tot de C-BOXX en de AutoAssistant tot de ProClick-gereedschapsriem of de gereedschapsdrager.

Eénmaal gevuld, kunnen de gereedschapstassen gemakkelijk worden vastgeklikt en na gebruik weer worden verwijderd. Alles is zeer gemakkelijk en comfortabel. De “houder” op de gereedschapsriem zorgt ervoor dat u met slechts één klik de gereedschapstassen kunt bevestigen – zonder dat u de riem hoeft te verwijderen.  

Deze twee deden de praktijktest:

Bernhard S.

Opgeleid elektrotechnisch ingenieur

Als opgeleid elektrotechnisch ingenieur kijkt Bernhard S. terug op een lange en succesvolle carrière. Maar zijn passie voor het vak eindigde nog lang niet toen hij halftijds op pensioen ging. Stilzitten en nietsdoen is niets voor hem. Hij ondersteunt klanten nog steeds en adviseert hen bijvoorbeeld bij de planning en installatie van elektrische systemen. In zijn vrije tijd is hij ook betrokken bij de Duitse Alpenvereniging (DAV). Daar is het altijd belangrijk om het hoofd koel te houden, zeker bij werken op hoogste. Wie heeft er immers tijd om lang op zoek te gaan naar gereedschappen tijdens het werk? Daarom is Bernhard voorbestemd voor ons om de gereedschapsdrager in combinatie met de ProClick tassen te testen. 

Bernhard, wat heb je in je tas?

„Der Alltag eines Elektrikers ist sehr vielfältig und so benötigt man oft verschiedene Werkzeuge und Messgeräte. Daher stimme ich meine Werkzeugtaschen im Vorfeld immer auf den jeweiligen Arbeitsbereich und Einsatz ab. Was aber immer dabei sein muss: Kombizange, Seitenschneider, diverse Schraubendreher sowie Taschenlampe und Mess- und Prüfgeräte.“

“Het dagelijks leven van een elektricien is heel gevarieerd en je hebt vaak verschillende gereedschappen en meetinstrumenten nodig. Daarom stem ik mijn gereedschapstasjes altijd vooraf af op het betreffende werkgebied en de toepassing. Maar wat er altijd moet zijn: Combinatietangen, zijsnijders, diverse schroevendraaiers, maar ook een zaklamp en meet- en testapparatuur.”

Heeft ProClick u overtuigd?

“De compatibiliteit met veel Sortimo-producten maakt mijn dagelijks leven veel gemakkelijker. De insetbakjes van Sortimo passen zelf in de gereedschapstassen. Dat is erg handig voor het klaarmaken van de gereedschapstassen. Voor het opbergen van de tassen komt de LT-BOXX om de hoek kijken: het is precies de perfecte maat om de ProClick gereedschapstassen in op te bergen.”

Waar ziet u misschien mogelijkheden voor optimalisatie?

“Over het algemeen is ProClick een goed product voor mij. Maar ja, er is altijd ruimte voor verbetering. Het handvat op de gereedschapsdrager bijvoorbeeld. Hoewel het schuimrubber erg flexibel is, zou een sterker materiaal naar mijn mening beter in de hand liggen. Verdere mogelijkheden liggen in de optimalisatie van de buitenzakken en een uitbreiding van de gereedschapsdrager. Bijzonder grote gereedschapszakken kunnen snel over de zijkant naar beneden hangen of de buitenzakken bedekken. Hier zou misschien een verwijderbare versie van de zogenaamde UnitOrganiser nuttig zijn.”

Marc L.

IT-beheerder

Hoewel Marc L. van oorsprong afkomstig is uit het vakgebied van beveiligingstechnologie, voelt hij zich thuis in de IT-infrastructuursector. Door zijn baan als IT-beheerder moet hij vaak werken op ladders, bijvoorbeeld om serverruimtes of access points te onderhouden. Al geruime tijd was hij op zoek naar een geschikte plek om zijn gereedschap op te bergen om de vervelende klim op en neer te vermijden. Op een geïmproviseerde manier had hij vóór ProClick zijn eigen gereedschapsgordel samengesteld.

Wat is er voor jou speciaal aan ProClick?

De gereedschapsriem bespaart me woon-werkverkeer en tijd. Tot slot hoef ik niet de hele tijd van het voertuig naar de ladder. Ik kan er zelfs reservebatterijen in kwijt. Want vaak is het werk na een paar minuten nog niet klaar. Wat voor mij ook opvalt is de buitengewone kwaliteit van ProClick. Zelfs op lange dagen kan ik dankzij het heupkussen de riem urenlang dragen – zonder dat het pijn doet of ongemakkelijk wordt.

Wat stop je in je ProClick-tassen?

Allereerst omvatten de gereedschappen van een IT-beheerder de standaarduitrusting – zoals schroevendraaiers, een accuboormachine en inbussleutels. Vooral voor mijn werk zijn netwerktesters belangrijk om de bedrading te controleren. Maar ook voor het werken met kabels zijn zijsnijders of kabelstrippers onmisbaar. Naast gereedschap bewaar ik standaard ook kabelbinders of kleine hardware onderdelen in de gereedschapstassen.

Wat kan er worden verbeterd aan ProClick?

Af en toe gebeurt het dat ik buiten werk. Om het gereedschap te beschermen tegen alle weersomstandigheden, zou het handig zijn om regenhoezen voor de zakken te ontwikkelen. Naar mijn mening is de nageltas met het trekkoordvak hier goed geschikt voor. Voor de gereedschapstas in maat L zou misschien een soort deksel dat vanzelf terugvouwt handig zijn. Ik vind het leuk om “blind” in de zakken te reiken.

Om de suggesties van onze producttesters niet onbeantwoord te laten, heeft onze
ProClick Product Marketing Manager Florian Bobinger ze overgenomen:

ProClick verandert voortdurend. Daarom ontvangen we graag opmerkingen en suggesties voor verbetering, ook met betrekking tot het ontwerp van de tassen. Alle ProClick-tassen zijn weersbestendig en bieden een praktische en snelle toegang dankzij het open ontwerp. Om deze functie te behouden, hebben we de nagelzak met trekkoordsluiting geïntroduceerd. Dit maakt flexibele toegang mogelijk, zelfs bij slecht weer.
Wist je trouwens dat er lussen voor het bevestigen van gereedschapstouwen in de tassen zijn geïntegreerd? Zo zijn je gereedschappen extra beveiligd tegen vallen. Daarnaast werken we voortdurend aan verdere oplossingen. Zo kunt u zich verheugen op wat u aan het einde van het jaar nog meer te wachten staat.

Florian Bobinger Product Marketing Manager ProClick

U ziet – de toepassingsopties van ProClick zijn bijna onbeperkt. Naast vertegenwoordigers van traditionele ambachten vergemakkelijkt ProClick ook het dagelijks leven op andere gebieden. Op de vraag of onze producttesters ProClick ook in hun vrije tijd zouden gebruiken, bevestigden ze dit allemaal met een volmondig “ja“.

Nu is het uw beurt – maak uw dagelijks leven makkelijker met de ProClick gereedschapstassen van Sortimo. 

Commentaar schrijven

Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.

* gemarkeerde velden zijn verplicht.

Vul a.u.b. het verplichte veld in.

0 commentaren

  • Er zijn nog geen commentaren, u kunt de spits afbijten!
    Wij zijn blij met uw feedback op dit artikel.