Fill out my online form.

SR5 maakt indruk in de nieuwe Renault Kangoo Rapid

Op de LCV Show van de nieuwe Renault Kangoo Rapid speelde Sortimo SR5 een belangrijke rol en dat niet alleen vanwege zijn aantrekkelijke design en de allernieuwste technologieën. Welke rol SR5 daarin speelt, leest u in dit artikel.

De Kangoo Rapid maakt deel uit van de nieuwe e-fleet waarmee de Franse automaker zijn Europese marktleiderschap voor puur elektrische lichte bedrijfsvoertuigen verder uitbreidt. Toen Renault de nieuwe Kangoo Rapid onthulde op de persconferentie voor de presentatie van nieuwe lichte bedrijfsvoertuigen dit jaar, stond het publiek een behoorlijke verrassing te wachten: de zogenaamde “Open Sesame by Renault“.

Vanaf nu is de nieuwe Kangoo dus “Open Sesame”, want de Renault Kangoo Rapid komt op de markt met de breedste zijdelingse laadopening in de klasse van compacte bestelwagens. Dit is mogelijk door het ontbreken van een B-stijl. De innovatieve laadopening is twee keer zo breed als voorheen (1,45 meter) en maakt het laden van het voertuig vanaf de zijkant eenvoudiger dan ooit.

Maar dat was nog niet alles: Wanneer Jean-Louis Wiedemann, Sales Director Small Vans Groupe Renault, op de LCV Show de “Open Sesame” van de Kangoo Rapid toont, gaat daarachter nog een andere innovatie schuil: de SR5 draaibare inrichting, ontwikkeld door Sortimo!

Bestelwageninrichting³ – de innovatie in de bestelwagen

Het in de showauto geïnstalleerde ontwerp is absoluut uniek op de markt tot nu toe en demonstreert volledig nieuwe mogelijkheden op het gebied van efficiënt gebruik van laadruimte en ergonomische toegang. Dit is alleen mogelijk door het ontbreken van een B-stijl in de Kangoo Rapids.

Naast de vertrouwde, reguliere configuratie van een bedrijfswagen met bedrijfswageninrichting, waarbij er een inrichting aan de bestuurderszijde en aan de passagierszijde van het voertuig is geplaatst, is de Kangoo Rapid uitgebreid met een derde inrichting – de SR5 draaibare inrichting. Deze wordt via schroefverbindingen rechtstreeks op het scheidingsrooster achter de bestuurderscabine gemonteerd.

De uitdaging bij het ontwerp van de draaibare inrichting was om een eenvoudig draaimechanisme te ontwikkelen dat een veilige en betrouwbare bevestiging van het rek tijdens het rijden zou garanderen. Hierbij konden wij bij Sortimo profiteren van onze jarenlange ervaring en expertise uit crashtests die wij hebben uitgevoerd.

De stellingen worden tijdens de rit veilig op hun plaats gehouden via vier veiligheidsgrendels – telkens één boven en één onder aan het scheidingsrooster, via een hefboomslot op de vloer van het voertuig en via een veiligheidsgordel in het bovenste gedeelte. Pas als alle vier de vergrendelingen zijn ontgrendeld, kan de stelling moeiteloos met slechts één hand met de hand worden gedraaid.

Eenmaal ter plaatse op de werf wordt de passagiersstoel naar voren geklapt. In een paar eenvoudige stappen wordt het draaibare rek uit zijn verankering losgemaakt. Met behulp van het draaimechanisme van het scheidingsrooster wordt het eenvoudig opengezwaaid en in de positie gedraaid waarin van buitenaf directe toegang tot de inhoud mogelijk is.

Na beëindiging van de activiteit wordt het roterende inrichting weer in zijn originele positie gedraaid en vervolgens vergrendeld alvorens verder te rijden. De vier veiligheidsvoorzieningen zorgen ervoor dat het inrichting tijdens de reis stevig vast blijft zitten.

Bekijk hier de live presentatie van het SR5-draaibare rek op de Renault LCV-show:

Natuurlijk kan de SR5 roterende inrichting ook individueel worden uitgerust met BOXXen, laden of legborden, afhankelijk van de wensen van de klant.

Meerwaarde voor de handel

De ruime toegang via de zijdeur tot de inhoud van de laadruimte opent volledig nieuwe mogelijkheden voor Professionals die een compacte bedrijfswagen willen gebruiken, maar dan door gebrek aan opbergruimte hun toevlucht moeten nemen tot een grotere bestelwagen. Dankzij de innovatieve SR5-draaibare inrichting heeft de Kangoo Rapid vergelijkbare laadcapaciteiten als bijvoorbeeld een grotere bestelwagen.

De Renault Kangoo Rapid met zijn innovatieve SR5-inrichting is dus geschikt voor alle vakmensen die veel materiaal moeten vervoeren en daar in hun dagelijkse werk voortdurend over moeten kunnen beschikken, zoals in de HVAC- of elektrotechnische sector, maar ook in de onderhouds- en facilitaire sector.

Professionals profiteren op verschillende manieren van deze innovatie:

  • directe toegang: toegankelijkheid van buitenaf heeft vooral ergonomische voordelen voor de gebruiker, omdat het dankzij de draaifunctie niet nodig is om eerst in het voertuig te klimmen om bij de inhoud van de inrichting te kunnen.
  • veilige toegang: vooral in binnensteden of langs drukke wegen zorgt de toegang via de zijdeur voor meer ontspannen en veilig werken direct bij het voertuig.
  • eenvoudige bediening: de positionering van de roterende inrichting vereist slechts een paar handbewegingen, en het staat al in de juiste positie. 

  • maximale benutting van de ruimte: In tegenstelling tot de conventionele uitrusting van bedrijfsvoertuigen met “slechts” twee rekken rechts en links, biedt de Renault Kangoo Rapid ongeveer 60% meer opbergvolume in de laadruimte dankzij de integratie van het 1 meter brede draaibare rek. Zo kan de beschikbare ruimte optimaal worden benut, zelfs in deze compacte bestelwagen. Hier komen ook de voordelen van SR5 duidelijk naar voren, want ondanks de plaatsing van een derde inrichtingsrek in het achterste gedeelte is er nog voldoende ruimte op de laadvloer, zodat zelfs een europallet zou kunnen passen.
  • veiligheid voor de passagiers: Het interieur en de massieve scheidingswand van de nieuwe Renault Kangoo Rapid zijn ontworpen om de inzittenden een maximale bescherming te bieden, zelfs bij een botsing.
  • economisch pluspunt: dankzij de “Open Sesame”-functie en de geïntegreerde draaibare inrichting biedt de Renault Kangoo Rapid u het opbergvolume van een grote bedrijfswagen, maar voor de prijs van een compacte bestelwagen.

Sortimo oplossingen voor de Renault Kangoo Rapid

De marktintroductie van de Renault Kangoo Rapid staat gepland voor juni 2021. Wij zullen u tijdig via onze communicatiekanalen laten weten of de Renault Kangoo Rapid ook leverbaar zal worden met de Sortimo SR5 draaibare inrichting. De beste manier om op de hoogte te blijven is door u aan te melden voor onze nieuwsbrief, zodat u geen belangrijke informatie en actuele aanbiedingen uit de Sortimo wereld hoeft te missen:

We kunnen al met zekerheid vermelden dat we al oplossingen voor vloer- en wandbekleding klaar hebben voor de verkoopintroductie van de Renault Rapid, evenals bedrijfswageninrichtingen die geschikt zijn voor de Professionals. Dankzij onze goede contacten met Renault hebben wij alle metingen en proefinstallaties op tijd kunnen uitvoeren, zodat wij goed voorbereid zijn op uw vragen – ook als het om heel individuele speciale oplossingen gaat

Ons Customer Service Center staat tot uw beschikking voor al uw vragen of neem contact op met uw plaatselijke vertegenwoordiger:

Commentaar schrijven

Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.

* gemarkeerde velden zijn verplicht.

Vul a.u.b. het verplichte veld in.

0 commentaren

  • Er zijn nog geen commentaren, u kunt de spits afbijten!
    Wij zijn blij met uw feedback op dit artikel.