Fill out my online form.

Vanuit de praktijk: kleine helper – groot effect! De nieuwe opklapbare bankschroef biedt u deze voordelen bij het dagelijkse werk

Een bankschroef kan vaak zijn gewicht in goud waard zijn bij het uitvoeren van kleinere klussen ter plaatse bij de klant. Lees hier hoe elektronicabedrijf Fitschen uit Nedersaksen de nieuwe opklapbare bankschroef in hun dagelijkse werk gebruiken.

U staat vaak voor de uitdaging om kleine aanpassingen te moeten doen aan werkstukken bij uw klanten, maar u kunt ze niet veilig vastzetten voor verwerking? Misschien kan in dit geval een bankschroef die rechtstreeks op de bedrijfswageninrichting is gemonteerd, uw werk gemakkelijker maken.

Het elektrotechnische bedrijf Fitschen gebruikt sinds september 2020 de nieuwe opklapbare bankschroef van Sortimo. Deze werd samen met de SR5-bedrijfswageninrichting geïnstalleerd in de twee nieuwe Opel Vivaro bestelwagens.

De nieuwe bankschroef past perfect in de SR5-bedrijfswageninrichting en neemt aanzienlijk minder ruimte in de laadruimte van mijn Vivaro in dan het vorige model.

Sascha Denz Elektro Fitschen

Sascha, een van de twee eigenaren van het bedrijf Fitschen, spreekt hier over één van de grote voordelen van de nieuwe bankschroef. Want in vergelijking met de reeds bekende opklapbare werkbank is deze door het lage gewicht (14 kg inclusief montagemateriaal) en de slanke vorm bijzonder geschikt voor kleinere voertuigen met weinig ruimte achterin. Opgevouwen neemt hij dankzij zijn compacte formaat nauwelijks plaats in de bedrijfswagen in.

Afmetingen van de opklapbare bankschroef

  • Bankschroef opgeklapt 115 mm
  • Bankschroef opengeklapt 630 mm
  • Totale hoogte: 720 mm
  • Klembereik: 200 mm
  • Klemhoogte: 40 mm

De bankschroef in de I.D. BUZZ

Aandachtige lezers onder jullie zagen in 2018 al een prototype van onze nieuwe bankschroef op de IAA Commercial Vehicles bij de wereldpremière van Volkswagen Commercial Vehicles van de I.D. BUZZ, de eBulli voor vakmensen. Hier werd de bankschroef geïntegreerd in het innovatieve concept van Volkswagen Bedrijfsvoertuigen. De grote belangstelling en vraag hebben het potentieel – ook voor kleinere bedrijfswagens – bevestigd, wat ons heeft overtuigd de bankschroef klaar te maken voor serieproductie.

Daarom hebben wij bij Sortimo de bankschroef, die optisch is aangepast aan het innovatieve ontwerp van SR5, verder ontwikkeld en ook beschikbaar gesteld voor de Globelyst4 bedrijfswageninrichting.

Sascha en zijn team gebruiken een bankschroef in hun dagelijkse werk

Sascha en zijn team gebruiken de bankschroef meerdere keren per dag, afhankelijk van de klus.

Of het nu gaat om “werkstukken inkorten, buigen of bewerken”, deze worden snel gefixeerd met de bankschroef, waardoor kleine werkzaamheden en aanpassingen direct ter plaatse bij de klant mogelijk zijn.

“De bankschroef is snel en gemakkelijk in gebruik, zodat de eenvoudig op te spannen werkstukken veilig kunnen worden verwerkt”, zegt Sascha.

“We gebruiken de bankschroef vooral voor het inkorten van kabelgoten of kabel- en isolatiebuizen, maar ook voor afstelwerkzaamheden aan kleinere werkstukken. Deze klemmen we vast en kunnen ze veilig verwerken met de haakse slijper of een vijl.”

Sascha gebruikt de bankschroef echter niet alleen voor het bewerken van werkstukken. “Het is ook ideaal voor het plaatsen van gereedschapskoffers en L-BOXXen op het werkblad. Dit is bijzonder praktisch omdat we individuele gereedschappen snel kunnen verwijderen. ” 😉

Met drie verschillende montageposities kan de bankschroef afzonderlijk worden bevestigd aan het zijprofiel – zowel aan de bestuurders- als de passagierszijde – van uw voertuiguitrusting. Zo is er nog ruimte voor de montage van andere accessoires.

Als kleine verbetering zou ik graag een manier willen zien om een groter werkblad te plaatsen

Je weg naar de bankschroef

U kunt de opklapbare bankschroef integreren bij het plannen van uw nieuwe SR5– of Globelyst4-bedrijfswageninrichting of deze later aan uw reeds geïnstalleerde rekken laten bevestigen.

Voor SR5 is er zelfs de mogelijkheid om dit direct online te plannen bij het configureren in mySortimo configuratie. Probeer het nu.

Klik hier voor de online configurator

Sascha’s conclusie over de opklapbare bankschroef

De bankschroef is een duidelijke aanwinst voor ons in ons dagelijkse werk. Hij is van hoge kwaliteit, neemt weinig ruimte in beslag achterin en is ook nog eens heel gemakkelijk te bedienen. Werkstukken die snel en eenvoudig worden geklemd, kunnen veilig worden verwerkt. Als je maar één hand vrij hebt, is de bediening wat moeilijker. Maar ik zou het product zeker aanbevelen.

Commentaar schrijven

Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.

* gemarkeerde velden zijn verplicht.

Vul a.u.b. het verplichte veld in.

0 commentaren

  • Er zijn nog geen commentaren, u kunt de spits afbijten!
    Wij zijn blij met uw feedback op dit artikel.