Fill out my online form.
var q1mn3xb21wqoiwa; (function(d, t) { var s = d.createElement(t), options = { 'userName':'sortimo', 'formHash':'q1mn3xb21wqoiwa', 'autoResize':true, 'height':'620', 'async':true, 'host':'wufoo.com', 'header':'show', 'ssl':true }; s.src = ('https:' == d.location.protocol ?'https://':'http://') + 'secure.wufoo.com/scripts/embed/form.js'; s.onload = s.onreadystatechange = function() { var rs = this.readyState; if (rs) if (rs != 'complete') if (rs != 'loaded') return; try { q1mn3xb21wqoiwa = new WufooForm(); q1mn3xb21wqoiwa.initialize(options); q1mn3xb21wqoiwa.display(); } catch (e) { } }; var scr = d.getElementsByTagName(t)[0], par = scr.parentNode; par.insertBefore(s, scr); })(document, 'script');

Innovatie aan het stuur: Waarom uw bedrijf nu moet investeren in elektromobiliteit

Ontdek de voordelen van elektromobiliteit en waarom overstappen op een milieuvriendelijk alternatief een waardevolle investering is voor uw bedrijf. In dit artikel geven wij u een inzicht in de economische en ecologische voordelen van elektrische voertuigen en rekenen we af met enkele veelvoorkomende mythes.

De strategische voordelen van elektromobiliteit voor uw bedrijf

Overstappen op elektrische mobiliteit in uw bedrijf kan niet alleen uw impact op het milieu verminderen, maar ook aanzienlijke kostenbesparingen en andere aantrekkelijke voordelen opleveren. Laten we eens kijken hoe uw bedrijf kan profiteren van de overstap op elektrische bedrijfsvoertuigen:

Gebruik van belastingvoordelen

Werkgevers die tot eind 2026 nieuwe elektrische bedrijfswagens aan hun vloot toevoegen, genieten daarvoor 100% fiscale aftrekbaarheid van de kosten.

Lagere onderhoudskosten

Elektrisch aangedreven voertuigen hebben minder bewegende onderdelen in vergelijking met verbrandingsmotoren, waardoor slijtage en dus onderhoudskosten afnemen. Dankzij de regeneratieve remmen hoeft de olie niet meer regelmatig te worden ververst en wordt het remsysteem minder belast. Hierdoor worden uw bedrijfskosten verlaagd.

Profiteer van speciale voordelen

Elektrische voertuigen hebben steeds meer toegang tot speciale rijbanen, wat leidt tot kortere reistijden. Daarnaast bieden veel steden en gemeenten gratis parkeergelegenheid en oplaadfaciliteiten speciaal voor elektrische voertuigen, wat niet alleen handig is, maar ook extra kosten bespaart.

Positieve effecten op uw imago

Door over te stappen op e-mobiliteit positioneert u uw bedrijf als verantwoordelijk en toekomstgericht. Klanten en zakenpartners zullen het milieuvriendelijke initiatief van uw bedrijf positief ervaren en positief reageren. Werknemers mogen er trots op zijn om voor een bedrijf te werken dat zich inzet voor milieubescherming. Dit bevordert op zijn beurt de loyaliteit en motivatie van medewerkers.

Mythes versus feiten – wij rekenen af met misverstanden.

Naast de genoemde voordelen, willen we de meest voorkomende mythes in verband met elektromobiliteit weerleggen om u een transparant inzicht in dit onderwerp te geven.

De accu is schadelijker voor het milieu dan een voertuig met verbrandingsmotor

Terwijl het waar is dat elektrische voertuigen geen emissies produceren wanneer ze in gebruik zijn; vaak wordt aangevoerd dat de productie van de batterijen en de opwekking van elektriciteit voor het laadproces de milieueffecten compenseren. Studies hebben echter aangetoond dat elektrische voertuigen minder broeikasgassen uitstoten dan conventionele voertuigen met verbrandingsmotor, zelfs wanneer de gehele levenscyclus in aanmerking wordt genomen.

E-cars zijn aanzienlijk duurder

Hoewel elektrische bedrijfsvoertuigen vaak duurder zijn om aan te schaffen dan vergelijkbare voertuigen met een verbrandingsmotor, moet rekening worden gehouden met de lagere exploitatie- en onderhoudskosten. Op de lange termijn blijken elektrische bedrijfsvoertuigen dus een zuinigere optie voor uw bedrijf te zijn.

Opladen duurt te lang en er zijn te weinig oplaadmogelijkheden

In tegenstelling tot conventionele auto’s met verbrandingsmotor, rijden elektrische auto’s op elektriciteit. Het opladen van een elektrische auto is gemakkelijk thuis met behulp van een wallbox. Deze optie maakt het mogelijk om de auto ’s nachts op te laden zonder afhankelijk te zijn van benzinestations. Het installeren van een wallbox voor het opladen is meestal eenvoudig en kan ook nuttig zijn voor uw bedrijf.

Daarnaast zijn er een groeiend aantal openbare laadstations waarmee u uw bedrijfsvoertuigen kunt opladen. Moderne elektrische auto’s hebben vaak navigatiesystemen die laadstations langs de route weergeven, zodat het eenvoudiger is om laadsessies te plannen.

Hier in Zusmarshausen bieden we ook een handige oplaadfaciliteit met 76 oplaadpunten in ons Sortimo Innovation Park. Dankzij de efficiënte DC-oplaadtechnologie is uw auto binnen 15 tot 45 minuten klaar om zijn reis voort te zetten.

Het maximum laadvermogen van elektrische voertuigen is lager

Gezien het relatief hoge gewicht van accu’s in elektrische voertuigen, bestaat soms de bezorgdheid dat het niet mogelijk is om alle benodigde materialen, gereedschappen en andere apparatuur te vervoeren. Toch kan een professioneel en goed doordachte inrichting vaak aan alle behoeften voldoen. Op deze manier wordt de laadruimte optimaal benut en wordt extra gewicht vermeden.

 

Onze aanbeveling voor de toekomst: SR5 gereduceerd tot Max – de lichtste professionele bedrijfswageninricop de markt

De SR5-bedrijfswageninrichting van Sortimo is de ideale aanvulling op uw elektrische bedrijfswagen. SR5 Reduced to Max is gebaseerd op een gepatenteerd hybride ontwerp. Deze ontwikkeling combineert een lichtgewicht aluminium constructie met gecoate stalen componenten. Hoewel aluminium een onovertroffen laag totaalgewicht garandeert, biedt de toevoeging van stalen componenten de noodzakelijke veiligheid op het hoogste niveau. Voor u betekent dit een energiezuiniger gebruik van uw elektrische auto in combinatie met eersteklas veiligheid.

Bent u geïnteresseerd in dit artikel? Kom hier meer te weten over elektromobiliteit bij Sortimo!

Commentaar schrijven

Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.

* gemarkeerde velden zijn verplicht.

Vul a.u.b. het verplichte veld in.

0 commentaren

  • Er zijn nog geen commentaren, u kunt de spits afbijten!
    Wij zijn blij met uw feedback op dit artikel.