text.skipToContent text.skipToNavigation
24-mrt-2021

Nieuwe productlijn: ProClick – Onbeperkte mogelijkheden met één klik!

ProClick gereedschapstassen en de gereedschapsriem openen nieuwe mogelijkheden in de hele Sortimo systeemwereld voor een nog veiligere en efficiëntere workflow bij het dagelijkse werk. Met het ProClick systeem kunnen gereedschappen en werkmaterialen direct op het lichaam worden gedragen met behulp van hoogwaardige stoffen opbergtassen en een gereedschapsriem – de handen blijven vrij. Dit veiligheidsaspect is cruciaal in veel beroepen waarin arbeidsveiligheid het dragen van gereedschapsriemen aanbeveelt. ProClick is het enige systeem waarmee gereedschapstassen met slechts één klik kunnen worden vervangen, zelfs wanneer ze op het lichaam worden gedragen. Bovendien past ProClick niet alleen als accessoire in de Sortimo bedrijfswageninrichting, maar kan deze met de gereedschapstas drager ook aan de L-BOXX-familie worden vastgeklikt voor transport. ProClick is beschikbaar vanaf half april 2021, maar kan al worden besteld via mySortimo.be/proclick.
​​​​​​​
Voor het transport van gereedschappen en verbruiksmaterialen in het voertuig naar de plaats van gebruik heeft Sortimo zoals bekend veelzijdige oplossingen in de vorm van bedrijfswageninrichtingsystemen, BOXXen en koffers evenals mobiele werkplaatsen in het assortiment. Dit portfolio is nu aangevuld met een vereenvoudiging direct op de werkvloer: de ProClick gereedschapsriem en de ProClick gereedschapstassen. Door het ProClick systeem kunnen gereedschappen en werkmaterialen direct op het lichaam worden gedragen. Het voorkomt zo de ergernis van bukken voor op de grond liggende gereedschapskoffers en zorgt ervoor dat uw handen vrij zijn. Dit is een essentieel veiligheidsaspect voor alle beroepen die veel boven hun hoofd werken, op ladders staan of zich op duizelingwekkende hoogte verplaatsen op stellingen of daken. Naast veiligheid is het op de vloer ook een duidelijk voordeel om de materialen op heuphoogte binnen handbereik te hebben. In tegenstelling tot het vaak waargenomen transport van gereedschap in broekzakken, bieden de ProClick gereedschapstassen een perfect en tijdbesparend overzicht van gereedschappen, werkmaterialen en verbruiksmaterialen dankzij praktische compartimenten, lussen en houders. Afhankelijk van de toepassing kunnen ze vooraf worden uitgerust en flexibel worden uitgewisseld. De ProClick gereedschapstassen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen. Lateraal bevestigde reflecterende strips zorgen voor zichtbaarheid en bescherming, vooral in de donkere wintermaanden.

Unieke ergonomie, bewegingsvrijheid en de mogelijkheid om te wisselen

ProClick is ontwikkeld om mobiel werken verder te optimaliseren, veiliger te maken en de productiviteit van zijn gebruikers te verhogen. Enerzijds wordt deze ontlasting op de werkplek gegeven: de vakman of vrouw wordt niet meer gedwongen om van de ladder te stappen of naar de gereedschapskoffer te gaan om geleidelijk zijn werkmateriaal op te halen. Met de gereedschapsriem en zakken bevinden deze zich direct op het lichaam, waardoor de toegang veel sneller en ergonomischer is. Met de ProClick-gereedschapsriem worden gereedschappen en werkmaterialen ergonomisch en comfortabel op de heupen gedragen dankzij de geïntegreerde opvulling. De versteviging van de gereedschapsriem van hoogwaardig polyester zorgt ervoor dat het gewicht gelijkmatig wordt verdeeld.

Ook de vorm van de verbinding tussen de zakken en de riem is uniek. Doordat het verbindingselement, de ProClick Holder, die aan de riem wordt geklemd, de tassen stevig vasthaakt. De ProClick Holder kan ook op elke in de handel verkrijgbare riem worden gebruikt. De gereedschapstassen hebben een geïntegreerde haak die in de houder op de ProClick gereedschapsriem wordt geklikt. De zakken worden vastgezet met dit innovatieve sluitsysteem en garanderen veilig werken. Alleen door het bewust indrukken van de blauwe knop op de houder kan de tas met één hand weer losgelaten worden. Het systeem maakt een snelle vervanging van de gereedschapstassen mogelijk. Deze kunnen afhankelijk van hun doeleinden worden voorverpakt en naar wens op de gereedschapsriem worden vastgeklikt. Bij standaard gereedschapsriemen daarentegen zijn de zakken stevig vastgenaaid of moeten ze over de riem worden geregen.

Systeemcompatibiliteit voor een ideale workflow

Door de naadloze integratie van het ProClick systeem in de Sortimo productwereld kunnen de gereedschapstassen niet alleen in combinatie met de gereedschapsriem worden gebruikt. Met de ProSafe compatibele haak kunnen de tassen ook in alle verticale ProSafe rails worden gehangen. Dit betekent dat ze in het zijprofiel van de SR5 bedrijfswageninrichting of in de ProSafe staanders van Globelyst4 gehaakt kunnen worden om netjes en veilig te vervoeren. Voor de gebruiker betekent de systeemcompatibiliteit dat de werkcyclus aanzienlijk wordt geoptimaliseerd.

Het voertuig is uitgerust met verschillende vakken, die naar wens kunnen worden uitgerust. Op de plaats van gebruik wordt de riem omgedaan en worden de voorbereide tassen uit de bedrijfswageninrichting gehaald. Tassen die niet direct nodig zijn, kunnen in deze stap aan de C-BOXX of de gereedschapsbak worden bevestigd en naar de plaats van gebruik worden vervoerd. Een flexibele verandering is op elk moment mogelijk zonder de riem af te doen. Wanneer het werk klaar is, kunnen de gereedschapstassen met een druk op de knop van de riem worden losgemaakt en veilig in de bedrijfswageninrichting worden opgeborgen, waardoor de gebruiker  comfortabel kan rijden zonder tassen op de heup of dat deze ongesorteerd op de passagiersstoel worden bewaard. Dit zorgt ervoor dat de tassen netjes blijven en dat er niets uitvalt. Bovendien liggen deze klaar op de volgende locatie, wat vooral handig is wanneer meerdere collega's het voertuig gebruiken. Want met ProClick wordt voorkomen dat het gereedschap in de broekzakken blijft maar via de gereedschapstassen steeds weer terugkomt in de bedrijfswageninrichting.

Duurzaam en veilig

Dankzij het robuuste ontwerp is de ProClick productlijn optimaal uitgerust voor elk gebruik op de bouwplaats. Zoals reeds bekend van Sortimo producten, zijn de ProClick gereedschapstassen gemaakt van hoogwaardige materialen en extreem slijtvaste en duurzame textielvezels (polyester 1000den). De roestvrijstalen haak aan de achterkant garandeert een veilige houvast bij alle toepassingen. Door vast te klikken met de ProClick Holder worden de gereedschapstassen veilig vergrendeld, wat een essentiële veiligheidsfactor is, vooral bij het werken op hoogte.

Bestelling en beschikbaarheid

ProClick is beschikbaar vanaf half april 2021. Zowel het ProClick productassortiment als de startersets met korting kunnen nu worden besteld op mySortimo.be/proclick
Perscontact
Nick van Dessel
Manager
Marketing
+32 2 355 03 70
nvandessel@sortimo.be