Fill out my online form.

Sortimo EcoSystem

Wanneer alles perfect past, is het Sortimo EcoSystem één de voordelen voor uw dagelijks leven.

Wij hebben het steeds over het Sortimo EcoSystem,
maar wat is dat eigenlijk?

Hier zit het volgende idee achter: Alles kan bij elkaar, in elkaar en met elkaar – niet alleen van Sortimo, maar ook merkoverkoepelend.

Sortimo stelt zijn klanten een systeem ter beschikking waarmee niet alleen Sortimo-producten kunnen worden getransporteerd. Maar dat ook een groot aantal merkproducten, die vakmannen en -vrouwen elke dag gebruiken, naadloos integreert. Dat betekent voor Sortimo dat wij fabrikanten van voertuigen, machines en verbruiksmaterialen de mogelijkheid bieden om Sortimo BOXXen en koffers als buitenverpakking voor hun materialen te gebruiken. (Hier houdt Sortimo zich overigens niet zelf mee bezig, maar een joint venture namens BS Systems, een gezamenlijke onderneming van Sortimo en Bosch).

Met deze strategie zijn wij erin geslaagd de L-BOXX miljoenen keren te verkopen en zodoende een hoge compatibiliteit van gereedschapskoffers met voertuiginrichtingen en mobiele Sortimo-systemen, zoals de WorkMo, te creëren. Iedereen die bijvoorbeeld een L-BOXX met Bosch Professional Power Tools heeft, kent het voordeel. Het apparaat wordt met de BOXX snel en veilig in de voertuiginrichting gefixeerd, opgeruimd en is op elk gewenst moment binnen handbereik.

Volledige compatibiliteit – over systeemgrenzen heen

Niet elke fabrikant maakt echter gebruik van onze BOXXen. Dat was een reden voor Sortimo om het eigen systeem te openen en bevestigingsmogelijkheden in de voertuiginrichting voor boxen van derden te gebruiken. Dit om het dagelijks werk voor onze klanten te vereenvoudigen en zodoende de productiviteit te verhogen. Via uitschuifgeleiders en adapterplaten kunnen nu ook koffers en boxen van derden naadloos en ruimtebesparend in de voertuiginrichtingen van Sortimo worden geïntegreerd.

Zo heeft Sortimo bijvoorbeeld bevestigingsmogelijkheden voor Hilti-koffers ontworpen die in bepaalde maten rechtstreeks in de voertuiginrichting kunnen worden geschoven en, net als een Sortimo BOXX, direct in de voertuiginrichting worden beveiligd.

Het voordeel: er is geen aanvullende ladingbeveiliging vereist en de laadruimte is overzichtelijk en opgeruimd. Wanneer de boxen en koffers van derden te groot zijn, kunnen deze met slechts enkele handelingen via de kofferklem worden beveiligd en worden ze op deze manier dus ook veilig in de voertuiginrichting opgeborgen.

De L-BOXX als onderdeel van het EcoSystem

Het EcoSystem omvat niet alleen de strategie om andere merken te integreren. Ook Sortimo zelf let er bij de productontwikkeling steeds op dat alles bij elkaar past – dus onderling compatibel is. Waarom? Omdat het bedrijf de klant centraal stelt en hem een zeer efficiënte werkomgeving wil bieden. Perfect op elkaar afgestemde mobiliteitsoplossingen kunnen een grote bijdrage leveren aan een maximale productiviteit en een hoge efficiëntie tijdens het dagelijks werk.

Concreet begint dat bij de BOXXen. Dit zijn niet alleen systemen die in de voertuiginrichting hun rol vervullen, maar zij doen tevens dienst als transport-, organisatie- en opberghulpmiddel voor gereedschap en kleine onderdelen buiten het voertuig.

Hoe kan een BOXX deze functies vervullen?

1. Doordat…

… deze op andere L-BOXXen kan worden vastgeklikt en op elkaar kan worden gestapeld. Zodoende kan de BOXX in de werkplaats ruimtebesparend als berging worden gebruikt. En ook eenvoudig als L-BOXXen-stapel – met behulp van een caddy of de L-BOXXen Roller – naar de werklocatie worden getransporteerd. Zo worden tijd en veelvuldig heen- en weer lopen voorkomen, want alle benodigde materialen kunnen vanuit het voertuig meteen naar de werklocatie worden meegenomen, waardoor veel tijd en energie kan worden bespaard.

2. Doordat…

… de BOXX met diverse onderverdelingen kan worden ingedeeld. Alle onderverdelingen zijn gebaseerd op het Sortimo-raster en maken op deze manier deel uit van het EcoSystem, daarom zijn deze ook exact passend voor de L-BOXX gemaakt.

  1. Inzetbakjes: voor een op soort ingedeelde opberging van kleine onderdelen, zoals schroeven en pluggen
  2. Verdeelschotten: voor de onderverdeling van grotere verbruiksmiddelen of gereedschappen
  3. Diepe inzetstukken: voor een exact passende bescherming van machines incl. accu
  4. mySortimo inlays: voor gereedschap of meetapparaten, voor een optimaal overzicht en perfecte bescherming

3. Doordat…

… deze ook in andere mobiele Sortimo-systemen past, zoals de WorkMo. Gewoon inschuiven en de L-BOXX wordt ook in de werkplaats of op de werklocatie netjes opgeborgen.

Wie de L-BOXX of andere BOXXen van Sortimo gebruikt, zal de voordelen kennen.
Maar niet alleen de L-BOXX maakt deel uit van het Sortimo EcoSystem.

Inclusief ladingbeveiliging

Een ander belangrijk element is het volledig geïntegreerde ladingbeveiligingssysteem ProSafe. Het vergemakkelijkt de professionele beveiliging van lading in het voertuig. Door de eenvoudige handling van onze ProSafe gaat de bestuurder het systeem ook daadwerkelijk gebruiken om de lading behoedzaam te transporteren. Op deze manier wordt tevens materiële schade en persoonlijk letsel voorkomen. Met ProSafe heeft Sortimo een uniek ladingbeveiligingssysteem in het assortiment, dat met de originele bevestigingspunten van de lichte bedrijfswagens alsook met de individuele vloerbevestigingspunten of wandrails compatibel is.

ProSafe is naar keuze in verschillende elementen van Sortimo-producten geïntegreerd:

Voertuiginrichting:

 • Dwarsbalken die een ladingbeveiliging zowel via spanbanden als via spanstangen mogelijk maken
 • ProSafe-rails aan het zijprofiel
 • Verankeringspunten op diverse mogelijke posities van de voertuiginrichting
 • Spanrails aan de zijprofielen voor bijvoorbeeld gasflessen

Vloer:

 • De SoboPro-vloer is compatibel met alle ProSafe-applicaties en biedt dankzij de geïntegreerde vloerbevestigingspunten ProSafe tal van mogelijkheden om diverse ladingen eenvoudig, flexibel en snel vast te zetten. SoboPro is extreem stabiel, kras- en slagbestendig en voldoet aan de strengste vereisten – tegen een voordelige prijs. SoboPro is op maat gemaakt voor elk type voertuig. Daardoor is het niet nodig om gaten te boren in de carrosserie. De SoboPro-spanstangen vloerplaten zijn voorzien van verankeringspunten voor spanstangen alsook de nodige bevestigingspunten voor uw SR5 voertuiginrichting. Beide vloeren kunnen in de mySortimo-configuratie worden gekozen.

Montagerails:

Montagerails kunnen aan de zijwand of de tussenwand worden bevestigd. Hierdoor is een uitbreiding van de varianten van de ladingbeveiliging mogelijk.

Dakdragers TopSystem:

Ook de Sortimo-dakdrager TopSystem kan als ProSafe-variant worden gekozen, zodat ook hier de spanbanden en andere ladingbeveiligingselementen kunnen worden gebruikt.

Door de gebundelde vakkennis samen met onze partners bieden we onze klanten een significante productiviteitsverhoging in het dagelijkse werk. Dit zorgt voor voor een duidelijke, merkoverkoepelende meerwaarde. Het Sortimo EcoSystem is gebaseert op de combinatie van producten en services van Sortimo en geselecteerde partners. Zo onstaat er een integraal systeem dat het dagelijkse werk van vakmannen en -vrouwen door een geoptimaliseerde workflow vereenvoudigt.

Commentaar schrijven

Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.

* gemarkeerde velden zijn verplicht.

Vul a.u.b. het verplichte veld in.

0 commentaren

 • Er zijn nog geen commentaren, u kunt de spits afbijten!
  Wij zijn blij met uw feedback op dit artikel.