Fill out my online form.

Eén “klik” – eindeloze mogelijkheden voor uw mobiele werkdag!

Leer interessante insides van de productontwikkeling van ProClick tot de productlancering. Sortimo directeur Reinhold Braun gunt u een blik achter de schermen.

Is Sortimo – specialist voor bedrijfswageninrichtingen – nu ook actief op het gebied van gereedschapstassen? Ja, het antwoord is eenvoudig: Omdat deze perfect in ons EcoSystem passen. En iedereen die Sortimo goed kent, weet dat wij meer kunnen dan “alleen” bedrijfswageninrichtingen. 😊 Ik vroeg Sortimo bedrijfsleider dhr. Braun naar de insides van de productontwikkeling, waarom de nieuwe ProClick productlijn ons beproefde EcoSystem optimaal aanvult en u succesvol door de mobiele werkdag heen brengt.

Dhr. Braun, naast bedrijfswageninrichtingen, BOXXen, koffers en diverse allround diensten, heeft Sortimo nu ook gereedschapstassen en -riemen in haar portfolio. Hoe is het idee ontstaan om het segment van de gereedschapstassen voor de bouwplaats te ontwikkelen en expertise in textiel op te bouwen?

Als full-service dienstverlener met als doel de werkdag van onze klanten zo efficiënt en productief mogelijk te maken, was het voor ons een logische stap om onze klanten een eigen productlijn speciaal voor mobiel werken aan te bieden. Vanuit het oorspronkelijke idee van zogenaamde soft storage-oplossingen werd het project geconcretiseerd tot de ontwikkeling van transportoplossingen voor gereedschap direct op het lichaam. Dit resulteerde in een volledig nieuwe productlijn voor mobiel werken met competente en bekende partners in de markt.

Het was ons vanaf het begin duidelijk dat de producten soepel en robuust moesten zijn en we daarom alleen in combinatie met zeer duurzame textielvezels mochten werken. Onze kernexpertise – metaalconstructie – was dus niet aan de orde. Wij hebben daarom gespecialiseerde expertise in de vorm van nieuw personeel uit de textielsector aangetrokken om de ideale vezel met een aanvaardbare investering te selecteren.

Na diverse tests is gekozen voor het textielweefsel van 1000den polyester, dat enorm betrouwbaar, slijtvast en duurzaam is, zelfs onder de zwaarste omstandigheden op de bouwplaats. Aangezien wij altijd hebben vertrouwd op een hoogwaardige mix van materialen, is dit een geweldige aanvulling op onze metalen en kunststof producten.

Een vereiste van de nieuwe productlijn was natuurlijk de naadloze integratie in ons Sortimo EcoSystem, d.w.z. dat het compatibel moest zijn met bestaande producten zoals onze bedrijfswageninrichting en de L-BOXX familie, maar ook mogelijkheden moest bieden om steeds binnen handbereik te zijn. Dit was uiteindelijk het geboortemoment van de innovatieve ProClick Holder.

Hoe is de naam “ProClick” tot stand gekomen?

Als een ProClick gereedschapstas aan de houder wordt vastgemaakt, hoor je letterlijk een “klik”.

ProClick staat voor de éénvoud aan de ene kant en tegelijkertijd de veelzijdigheid van het systeem aan de andere kant. De “Pro” onderstreept de bewezen hoge Sortimo kwaliteit met betrekking tot professioneel werk.

Hoe snel bent u het eens geworden dat de productlijn ProClick moest gaan heten?

In alle eerlijkheid was dit een beetje een langdurig proces, omdat de naam uiteindelijk met zorg gekozen moet worden.
Interne brainstormsessies en denktanks – ook met onze partners – hebben vele goede suggesties op papier gezet. Uiteindelijk hebben we echter aan onze professionele gebruikers uit handel en industrie gevraagd met welke voorgestelde namen zij het product het meest zouden associëren. De duidelijke meerderheid koos voor ProClick en zo werd de productnaam vastgelegd.

Was de productontwikkeling gericht op specifieke doelgroepen of branches waarvoor de productlijn bijzonder geschikt zou moeten zijn?

Door de bekende sitcom “Listen, who’s hammering” met Tim Taylor als de zelfbenoemde “doe-het-zelf-koning”, zijn gereedschapsriemen ook bij niet-ambachtslieden zeer bekend. Met name in de VS worden gereedschapsriemen al tientallen jaren gebruikt, vooral bij de schrijnwerkers- en dakdekkers. In die zin is de gereedschapsriem niets nieuws.

Het éénvoudig inklikken van de zakken, zelfs terwijl de riem wordt gedragen, en de volledige compatibiliteit met ons EcoSystem – het ProSafe systeem en de L-BOXXen-familie – maken het ProClick systeem uniek op de markt en interessant voor alle beroepen en industrieën.

Of het nu gaat om sanitair of elektro, dakdekker of schrijnwerker, professional of hobbyist – ProClick is zo functioneel en flexibel in gebruik dat iedereen zich hierin kan vinden.

Bovendien zal ProClick door de joint venture BS Systems verder worden uitgebreid, zodat het assortiment in de toekomst enorm zal groeien, ongeacht het merk.

Welke voordelen biedt de productlijn mij bij het dagelijkse mobiele werk?

Tijdens de productontwikkeling hebben een uitgebreid onderzoek uitgevoerd. We hebben de voordelen van bewegingsvrijheid, veiligheid, systeemoverschrijdende compatibiliteit, orde en ergonomie laten beoordelen.
Zoals uit de resultaten van onze enquête is gebleken, beschouwen Professionals bewegingsvrijheid als het belangrijkste voordeel.

Voor 72 procent van de ondervraagden is het van groot belang om tijdens het werk je handen vrij te hebben, maar ook om het gereedschap dat je nodig hebt altijd direct op je lichaam en bij de hand te hebben. Zij beschouwen het als een grote opluchting om geen gereedschap en verbruiksartikelen meer in hun broekzakken te hoeven steken.

Meer dan 69 procent van de ondervraagden verklaarde ook dat ze cross-systeem compatibiliteit als een belangrijke toegevoegde waarde beschouwen. De ProClick gereedschapstassen kunnen zowel aan de Sortimo bedrijfswageninrichting als aan boxen zoals de C-BOXX of de ProClick gereedschapshouder bevestigd worden om zo veilig te vervoeren.

Naast de voordelen van bewegingsvrijheid en systeemcompatibiliteit, speelt ook het aspect veiligheid een belangrijke rol. Als specialist in ladingbeveiliging staat het veiligheidsaspect bij steeds centraal, ook tijdens de productontwikkeling. Tijdens zijn beroepsactiviteit moet de vakman erop kunnen vertrouwen dat zijn hulpmiddelen hem een zo veilig mogelijke manier van werken garanderen.

De roestvrijstalen haak die in de ProClick gereedschapstassen geïntegreerd is, garandeert een veilige houvast bij het vastklikken met de ProClick Houder of aan de ProSafe staanders van het Sortimo bestelwageninrichting.

Dit is natuurlijk bijzonder belangrijk voor Professionals, die zich tijdens hun werk dikwijls op grote hoogte bewegen, zoals op stellingen, ladders of op daken van huizen.

Waarom heeft u gekozen voor haken als verbindingselement en niet voor andere oplossingen zoals magneten?

Bij de ontwikkeling van ProClick hebben we eigenlijk alle mogelijkheden en oplossingen als geschikte verbindingselementen overwogen en getest met prototypes, van magneten tot verschillende haken en bevestigingsopties.

Uiteindelijk heeft de compatibiliteit met het bestaande ProSafe systeem de doorslag gegeven:

ProClick-tassen kunnen met behulp van de haak in alle verticale ProSafe rails worden gehaakt, wat het mobiele werken en het transport van gereedschapstassen van de werkplaats via het voertuig naar de bouwplaats nog verder optimaliseert.

Vooraf uitgerust in de werkplaats, worden de ProClick gereedschapstassen veilig vervoerd op het SR5 zijprofiel of de ProSafe staanders van Globelyst4. Op de bouwplaats aangekomen worden ze met één simpele beweging snel en eenvoudig in de gereedschapsriem geklikt.

Deze systeemcompatibiliteit optimaliseert en vereenvoudigt de werkcyclus van de gebruiker enorm.

U heeft de ProClick Holder al meerdere malen genoemd. Is deze cruciaal voor ProClick?

Natuurlijk, de ProClick Holder is het hart en verbindingselement tussen de tas en de riem of de tas en de gereedschapshouder. Deze wordt gebruikt om de producten aan elkaar te klikken.

Bijzonder praktisch en exclusief hieraan is het feit dat ik mijn riem niet afneem voor het los of vastklikken van de gereedschapstassen. De ProClick Houder is trouwens ook compatibel met een standaard riem.

Dit is ook waar het unieke van de productlijn duidelijk wordt, omdat je dit nog niet op de markt gevonden hebt. Ons doel is altijd om het dagelijkse werk van onze klanten te vereenvoudigen door toegevoegde waarde te bieden. Zelfs de kleine dingen kunnen een groot verschil maken. Vooral in de hectiek op de bouwplaats mag er niet veel tijd verloren gaan aan het bedienen/gebruiken van de hulpmiddelen. Met ProClick geven wij onze klanten daarom een systeem dat hun dagelijks werk vergemakkelijkt.

Zijn er uitbreidingen van de productlijn die al gepland zijn of in de startblokken staan?

Ja, er zijn veel ideeën voor uitbreiding en ook specifieke producten die weer een meerwaarde aan het portfolio zullen geven. Iedereen die mij kent weet dat het voor mij ontzettend moeilijk is, maar ik ga nog geen details verklappen. Het blijft in ieder geval spannend!

Heb je nog een paar tips en trucs voor onze lezers op dit moment die hen nog efficiënter en productiever zullen maken in hun dagelijkse werk door het gebruik van ProClick?

Natuurlijk heb ik die. ProClick biedt hier een aantal mogelijkheden:

Ik zou bijvoorbeeld aanraden om de gereedschapstassen op een gestandaardiseerde manier uit te rusten. Op deze manier kunt u – afhankelijk van de job – de benodigde tas(sen) selecteren.

U haalt gewoon een tas eraf en klikt de volgende erop. Gereedschap en werkuitrusting die samen worden gebruikt of bij elkaar horen zijn altijd samen bruikbaar, maar ik bespaar ook kostbare werktijd omdat ik niets hoef te herschikken, alleen maar “rond te klikken”.

69% van de ondervraagden in onze enquête beoordeelde dit voordeel ook als zeer relevant; 25% gaat er zelfs van uit.
Door het gebruik van de ProClick krijgt de schroevendraaier die vaak in de broekzak verloren is gegaan, een vaste plaats in de gereedschapstas.

Op de voorkant van de ProClick gereedschapstassen van maat L bevindt zich ook een klein vakje, dat overeenkomt met de grootte van een inzetbakje. Dit is ideaal voor verbruiksartikelen zoals moeren of schroeven.

Stop de benodigde verbruiksartikelen gewoon in een inzetbakje van formaat 1 × 2 of twee inzetbakjes van formaat 1 × 1 en ze zijn netjes geordend in de gereedschapstas en steeds bij de hand.

Hartelijk dank voor uw tijd, mijnheer Braun! 😊

Hebben wij uw interesse in ProClick gewekt?
Bestelt dan nu de praktische ProClick producten voor uw mobiele werkdag:

Commentaar schrijven

Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.

* gemarkeerde velden zijn verplicht.

Vul a.u.b. het verplichte veld in.

0 commentaren

  • Er zijn nog geen commentaren, u kunt de spits afbijten!
    Wij zijn blij met uw feedback op dit artikel.