Fill out my online form.

Voor meer opbergruimte in en op de bedrijfswagen – TopSystem ProSafe

Soms is er niet genoeg ruimte in het voertuig, zeker als u lange voorwerpen zoals buizen, balken of ladders moet vervoeren. In dit artikel leest u waarom metaalbewerker Andreas Schwabauer uit Bubesheim in Zwaben zweert bij Sortimo's TopSystem ProSafe-dakdrager.

Andreas kan zich niet meer herinneren hoe het was zonder dakdrager op zijn Ford Transit.

Het is zeer praktisch wanneer het nodig is om lange en zware voorwerpen te vervoeren, zoals luifels tot zes meter lang en zware balken die worden gebruikt om stijlvolle terrasoverkappingen te bouwen. Andreas moest tot nu toe altijd een grote aanhangwagen gebruiken, wat problemen veroorzaakte bij het parkeren en manoeuvreren. Sinds juni 2020 gebruikt hij het TopSystem ProSafe van Sortimo

De robuuste dakdrager biedt hem niet alleen extra opslagruimte op het dak van zijn voertuig, het TopSystem zorgt er ook voor dat zijn lading veilig is tijdens transport. Hij is flexibeler en sneller op de weg terwijl de aanhangwagen thuisblijft. Nu gebruikt hij de aanhangwagen alleen als hij complete dakdelen naar zijn klanten moet brengen. Eén aanhangwagen is nu voldoende en niet meer nodig op elke werf. In plaats daarvan wordt het TopSystem gebruikt om luifels te vervoeren, te repareren of zelfs om afzonderlijke beschadigde onderdelen naar de werkplaats over te brengen.

Snelle en betrouwbare ladingzekering is een topprioriteit voor de metaalbewerker. Dit was ook de belangrijkste reden waarom Andreas koos voor een TopSystem dakdrager. Het ProSafe-ladingbeveiligingssysteem is standaard geïntegreerd. “Ik heb dit bij geen enkel ander dakdragersysteem op de markt gevonden. Ook worden gecoate goederen die niet mogen worden bekrast goed beschermd dankzij de ingebouwde rubberen beschermstrips”.

ProSafe is over de gehele lengte van het dwarsprofiel verwerkt, zodat de spanbanden met één beweging snel en eenvoudig in te haken zijn en de lange stukken optimaal op het voertuigdak worden bevestigd.

Het ProSafe-systeem kan niet alleen op het dak worden gebruikt, het kan ook in de volledige laadruimte van de bestelwagen worden gebruikt, aangezien het compatibel is met de originele bevestigingspunten van de voertuigfabrikant en natuurlijk met de inrichtingsystemen van Sortimo.

Dit betekent dat Andreas profiteert van een geïntegreerd ladingzekeringssysteem voor het hele voertuig.

 “Met ProSafe heb ik nu een spansysteem dat overal past. Ik had een paar andere spanbanden, maar deze heb ik vervangen.”

De modulaire opbouw van het TopSystem biedt voor elk type bestelwagen de juiste variant. Of het nu gaat om een ​​grote of kleine bestelwagen, een hoog of normaal dak, twee, drie of vier dwarsbalken – het TopSystem past zich aan de ladingsvereisten van de vakman aan.

Andreas koos voor een configuratie met in totaal zes dwarsbalken vanwege de verhoogde stabiliteit en het grotere laadoppervlak.

Naast de ProSafe spanbanden koos Andreas ook een laadrol als eén van de accessoires. Deze wordt vastgeschroefd aan de zijpanelen aan de achterkant van het voertuig, waardoor er ruimte overblijft voor de bevestigde achteruitkijkcamera. De laadrol maakt het laden en lossen van de dakdrager gemakkelijk en voorkomt tegelijkertijd schade aan de carrosserie, aangezien de materialen de rand van het voertuig niet raken.

Andere accessoires zoals laadstoppen of waarschuwingslichten heeft hij momenteel nog niet nodig. “Als ik hier iets van nodig heb, kan ik het altijd achteraf inbouwen.”

Om de duurzaamheid van de dakdrager te garanderen, zijn de componenten van het Sortimo TopSystem allemaal gemaakt van roestvrij staal en aluminium en daarom bestand tegen weersinvloeden en corrosie. Roest is ook geen probleem meer, waardoor de dakdrager een hoge marktwaarde blijft behouden. Dit betekent dat het gemakkelijk kan worden overgebouwd naar een nieuw voertuig en opnieuw kan worden gebruikt wanneer het voertuig wordt vervangen (mits het hetzelfde voertuigmodel is).

Op de vraag of er tijdens het rijden storende windgeluiden zijn, is hij heel duidelijk: “Natuurlijk hoor je tijdens het rijden dat er een dakdrager is gemonteerd. Maar het is niet echt luider dan normale rijgeluiden.”

Al met al is hij zeer tevreden over het voertuig en de dakdrager, in de toekomst zou hij wel voor een krachtiger voertuig kiezen: “Zeker bij volle belasting zou 170 pk in plaats van 130 pk beter zijn.”

Mijn besluit:

Mijn ervaring met het TopSystem is echt heel goed. Ik ben zeer tevreden over de dakdrager omdat ik erop kan rekenen dat mijn materialen goed en veilig bevestigd zijn op het dak. Dat ladingzekering al direct is geïntegreerd is erg praktisch en ik kan ProSafe zowel op als in mijn voertuig gebruiken. Mijn nieuwe busje zal ook worden uitgerust met het TopSystem.

Andreas Schwabauer Metallbau Schwabauer

De weg naar het Sortimo TopSystem

De aankoop van zijn TopSystem is op traditionele wijze gebeurt via bij de Sortimo-vestiging in Zusmarshausen. Het is natuurlijk ook mogelijk om de dakdrager online te bestellen.

Potentiële klanten vinden op mySortimo.be kant-en-klare sets in verschillende varianten voor alle typen bestelwagens.

Wie dat wenst, kan de dakdrager ook zelf online configureren. Met de SR5-bedrijfswageninrichtingconfigurator kunt u het TopSystem ook configureren zonder een bedrijfswageninrichting te selecteren en passende accessoires toevoegen. De prijs voor de montage is in het totaal inbegrepen. De gemaakte configuratie wordt ook permanent opgeslagen in uw mySortimo-account, zodat deze steeds toegankelijk blijft voor nieuwe voertuigen.

Update November 2021:

Nieuwe accessoires voor deTopSystem:

Transport buis

Met de aluminium laadbuis kunnen zelfs lange ladingen droog en veilig worden opgeborgen: De crash test met een maximale belasting van 50 kg was succesvol!

Dankzij de terughaal functie kan de lading gemakkelijk uit de laadbuis worden gehaald als deze zich tijdens de rit naar voren heeft verplaatst. De aluminium laadbuis met afsluitbaar deksel is verkrijgbaar in de lengtes 3 m, 4 m, 5 m en 6 m.

Achterdeurladder

De achterdeurladder biedt comfortabele, veilige toegang tot het dak en de lading die erop is opgeborgen. Ondanks zijn lage gewicht is hij gemaakt van hoogwaardige materialen, die een hoge stabiliteit garanderen met een laadvermogen tot 120 kg. Hij is eenvoudig te monteren zonder gaten in de carrosserie te boren, zodat er geen permanente beschadigingen ontstaan.

Commentaar schrijven

Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.

* gemarkeerde velden zijn verplicht.

Vul a.u.b. het verplichte veld in.

0 commentaren

  • Er zijn nog geen commentaren, u kunt de spits afbijten!
    Wij zijn blij met uw feedback op dit artikel.