Fill out my online form.

Mijn ervaringen met de inrichtingsconfigurator

Van klanten voor klanten - Mening en opmerkingen met betrekking tot de SR5-configurator door Stephan Schneider, bedrijfsleider bij STE-Elektronik.

Ik zal me eerst even kort voorstellen: Mijn naam is Stephan Schneider. Ik ben bedrijfsleider bij STE-Elektronik in Dillingen. Na het afsluiten van een nieuw leasecontract, wilde ik mijn nieuwe servicewagen (VW Caddy) uitrusten met een nieuwe voertuiginrichting.

Daarbij kwam de nieuwsbrief van Sortimo goed van pas, hierin werd gesproken over de SR5-configurator. De configurator maakte mij meteen nieuwsgierig. Ik heb deze dus meteen uitgeprobeerd en door de diverse mogelijkheden heen geklikt. Al tijdens het doorklikken kreeg ik een zeer positieve indruk. Om agenda-technische redenen moest ik de eerste test echter voortijdig annuleren. De volgende dag startte ik een tweede poging, met als doel een hele inrichting te configureren en uiteindelijk een bestelling te plaatsen. Zo gezegd, zo gedaan.

De voordelen van de configurator van Sortimo

Naast mijn eerste positieve indruk waren er natuurlijk nog meer redenen voor de bestelling. Enerzijds is het veel prettiger om thuis online te bestellen dan hiervoor naar een winkel te moeten rijden. Anderzijds kon ik waardevolle tijd besparen die ik anders op de baan kwijt was geweest. Omdat ik niet gebonden was aan openingstijden, kon ik mijn tijd flexibel indelen en mijn tijd ’s ochtends tijdens het ontbijt zinvol gebruiken. Om eerlijk te zijn, was de extra korting tijdens de introductie van de configurator ook een doorslaggevend punt voor mijn snelle bestelling. Deze promotie wilde ik niet missen.

Duur van de configuratie

Het heeft me totaal, als ik beide pogingen meetel, zo’n 2,5 uur gekost. Het onderwerp online-configurator was tot op dat moment nieuw terrein voor mij en ik kende het nieuwe productassortiment nog niet. Hoewel ik mij van tevoren niet had voorbereid, kon ik het allemaal goed vinden. 

Afhandeling en koopervaring

Al met al was ik zeer tevreden over mijn koopervaring en de gehele afhandeling. Met de SR5-configurator kon ik, op enkele technische problemen na, goed overweg. Om een paar voorbeelden te noemen, niet alle producten konden in de wagen worden opgenomen, hoewel ze volgens de configurator beschikbaar zouden moeten zijn en helaas bleef de functie om het interieur van de BOXXen uit te rusten voor mij verborgen. De service tijdens de inbouw in het Sortimo montagecentrum was zeer positief, net als bij mijn eerste aankoop. Het personeel is erg vriendelijk en enthousiast en het feit dat er ook een showroom is, vind ik persoonlijk heel erg goed. Dit maakt het mogelijk om uit te testen welke BOXXen het beste passen voor mijn materialen.

Ik heb tot op heden geen ervaring met andere fabrikanten en heb 4 jaar geleden direct voor Sortimo gekozen omdat ik ook geen andere leverancier kende. Dat ik naast de service ook zeer tevreden ben met het product zelf, maakt het voor mij wel duidelijk – ook mijn volgende wagen laat ik door Sortimo uitrusten.

Mijn conclusie

Ik ben blij dat ik eindelijk weer een rek in mijn wagen heb en alles gemakkelijk kan opbergen. De inrichting kon ik dankzij de SR5-configurator geheel op mijn behoeften afstemmen. Nu kijk ik ernaar uit om mijn gereedschap en apparatuur in mijn nieuwe rek op te bergen.

Stephan Schneider Stephan Schneider, bedrijfsleider bij STE-Elektronik

Ik wil ook de belettering-configurator mySortimo graphics nog testen. Dat je de belettering en het installeren van de inrichting tegelijk kan laten uitvoeren, vind ik gewoon geweldig. Dit maakt het voor mij zeker het overwegen waard, vooral met betrekking tot volgende wagens. Want voor mijn collega’s en mij is het erg handig als we onze wagens maar één keer hoeven af te leveren en alles in één keer wordt uitgevoerd. De extra rit voor de belettering kan je dan uitsparen. Om deze reden heb ik tot nu toe ook geen belettering, hoewel ik al jaren met dit idee speel. Met mijn nieuwe wagen wil ik deze stap wel gaan zetten, misschien zelfs met de belettering-configurator van Sortimo.

Wat zijn uw ervaringen met de inrichtingsconfigurator voor voertuigen? We kijken uit naar uw mening in de opmerkingen. Als u de configurator nog niet kent, probeer het nu meteen:

Commentaar schrijven

Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.

* gemarkeerde velden zijn verplicht.

Vul a.u.b. het verplichte veld in.

0 commentaren

  • Er zijn nog geen commentaren, u kunt de spits afbijten!
    Wij zijn blij met uw feedback op dit artikel.